Anne van Leeuwen

Hallo lief mens... Wat fijn dat je hier bent en dat je wordt aangetrokken door wat ik doe! Met liefde vertel ik wat meer over mezelf!

Ik ga door dit leven als medicijnvrouw. De eerste stappen op dat pad zette ik alweer 20 jaar geleden toen ik als meisje kennismaakte met de mythe van Avalon. Sinds die tijd heb ik mijn leven gewijd aan het bestuderen en onderzoeken van sjamanisme, healingswerk en bewustzijn. Ik ben eerst alle spirituele stromingen van de wereld rond geweest en heb daardoor de universele principes van het sjamanisme leren kennen (want die zag ik in iedere stroming terugkomen). Maar uiteindelijk ben ik geland in mijn keltische en germaanse roots. Het is in de Europese landen waar ik thuis ben. De wijsheid van dit land leeft in mijn DNA en spreekt tot me in alle bewegingen van de natuur om me heen. Spiritualiteit en natuur zijn één. Dit besef is ook de kern van de Keltische en Germaanse wereldvisie.

Vuur is (obviously) mijn element. Haha. Van alle elementen ben ik met vuur het meest nauw verbonden. Het vuur in mij is de drijvende kracht achter al de projecten die ik in dit leven aan ga. Vuur is het element dat laat zien hoe dualiteit en eenheid elkaar niet uitsluien, vuur is het element van liefde en van transformatie. Toen de naam 'Vuurvrouw' in een hele diepe ceremonie tot me kwam, nam ik die met een immense dankbaarheid aan, want het klopte.

Ik heb grappig genoeg altijd (een beetje stiekem) geweten wat ik zou doen in dit leven. In een ander tijdperk zou ik een healer of priesteres zijn geworden. In deze huidige tijd betekende dat voor mij psychologie of social work studeren. Uiteindelijk werd het social work, waarna ik vervolgopleidingen in de GGZ heb gedaan en een aantal jaar als therapeut (POH GGZ) heb gewerkt. Jaren waarin ik ongelofelijk veel kennis over de menselijke psyche heb opgedaan. Dat was een absoluut onmisbaar onderdeel van mijn leerweg!

Hoe ik uiteindelijk in het ceremoniëel werk en ook het werken met helende paddenstoelen terecht ben gekomen is een prachtig en rijk verhaal vol liefde, emotie, menselijkheid, humor en ook duisternis. Het is daarom een verhaal dat ik bewaar voor een ander moment. In de Medicine Women Training gebruik ik mijn eigen leerweg regelmatig ter illustratie.

Heartland - Portugal

Heartland is de plek waar we thuiskomen in de schoot van moeder aarde: Mijn man Chris en ik zijn eigenaar van 15 hectare grond (een berg) in Portugal in een gebied waar het de Keltische roots nog steeds zichtbaar, voelbaar en zelfs hoorbaar (doedelzakken!) aanwezig zijn.

We regenereren op Heartland het ecosysteem door permacultuur design, de aanplant van voedselbossen en het herstellen van de watercyclus. Op druïdische wijze vormen we krachtplaatsen en werken we samen met het land en de wezens (en spirits) daarop. Met hulp van de community maken we van Heartland een voorbeeld van wat er mogelijk is als we ons intellect, sjamanistische kennis, onze vele handen en onze verbinding met de natuur samen laten werken.

Het doel is om van Heartland een non-profit plek te maken waar iedereen uit de community welkom is om zich terug te trekken, naar binnen te richten en vanuit het hart te gaan co-creëren.

Iedereen die lid is van de community kan meedenken en meehelpen met de projecten op Heartland.

Come home into the roots of your being.
Come home into the earth benath your feet:

Into the soil from which you've sprouted.
The soil that carries your history and builds your future.
The soil that holds your own timeless knowledge.

Let us plant our seeds of love and abundance there.

Wijsheid van de ziel

De online teachings die ik maak hebben een bardisch karakter. Barden waren met hun liederen, poëzie en vertellingen de bewaarders van geschiedenis en wijsheid. Ze waren meesters in het gesproken woord en het 'betoveren' van mensen met hun kunsten. Op dezelfde wijze breng ik in Lands of the setting sun met heel veel liefde, vreugde en diep respect de teachings op een holistische en energetische wijze over. Ook nodig ik je uit om je eigen bardische vaardigheden te ontdekken en aan te boren.