Healing met truffels: de integratieve ceremonie

Oct 09, 2020

De laatste paar maanden komt het steeds meer voorbij in de media: Psilocybine (de hallucinogene stof in truffels, paddo's, magic mushrooms of 'shrooms') als medicijn. Je zag het onder andere in de Volkskrant, de serie Gooplab, vele online nieuwskanalen, artiekelen en documentaires als 'Dosed' en 'Fantastic Fungi' die als paddenstoelen uit de grond schieten ;-).

Plantmedicijnen maken een snelle opmars in de Westerse geneeskunde, en terecht! Zelfs in Nederland wordt bij het UMC Utrecht geëxperimenteerd met de inzet van Psilocybine bij Depressie. Onderzoeken in de VS hebben al ruimschoots laten zien dat de effecten van hoge doses Psilocybine zeer effectief kunnen zijn in de behandeling van angst, depressie en verslaving. 

Van oudsher worden plantmedicijnen zoals Psilocybine ingezet in een ceremoniële setting. Ze werden gebruikt door helers, getraind in het werken met bewustzijn en de subtiele energieën van het lichaam. In sommige gevallen nam de sjamaan het medicijn...

Lees meer..

Wat truffelsjamanen, ballerina's en chefkoks met elkaar gemeen hebben

Oct 09, 2020

Het gebeurt regelmatig dat mensen kennismaken met truffels en zó enthousiast zijn over de ervaring en de therapeutische mogelijkheden van truffels dat ze vrijwel direct ook zélf met truffels willen gaan werken.

Ik vergelijk dat graag (op liefdevolle wijze) met uit eten gaan in een vijfsterren restaurant en na afloop van het fantastische diner roepen dat je ook zo'n restaurant gaat beginnen.

Het voegt een hele dimensie toe aan de ervaring om even stil te staan, bewust te worden van alles dat ervoor nodig is geweest om die ervaring te maken: De passie (vaak het levenswerk) van de restauranteigenaar, de jarenlange training, ervaring en zorgvuldigheid van de chefkok, van de topingrediënten die er met veel zorg verzameld zijn om samen de juiste smaak en ambiance te creëren. Van de samenwerkingen die schuilgaan achter de schermen om dit alles mogelijk te maken....

Wanneer je zélf chefkok wordt, neem je een bepaalde verantwoordelijkheid op je. Je creëert...

Lees meer..
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.